logo
023 - 571 58 94

Buitenritten

Bosrit, duinrit of een strandrit, buiten rijden door het Kennemerland gebied.

Tot nader bericht doen wij geen buitenritten !!

 

Paardrijden op het strand is ook in de zomer mogelijk; bel voor info! En naast onze dagelijkse buitenritten, zoals een strandrit en bosrit, zijn ook onze bijzondere ritten op aanvraag mogelijk (alle dagen van de week, ook tijdens de zomer!!)

Een buitenrit is alle dagen van de week mogelijk bij ons! Wel eerst even telefonisch reserveren ! Een buitenrit bestaat uit 4-10 ruiters, bij meer dan 10 inschrijvingen wordt de rit opgesplitst. Hierbij wordt rekening gehouden met de ervaring en wensen van de deelnemers. Iedereen kan zich voor een rit opgeven, mocht in de loop van de week blijken dat er minder dan vier mensen zich hebben opgegeven voor een rit, is het mogelijk dat u gebeld wordt door de manege om de rit op een andere dag te rijden / dan wel andere tijd. Per groep gaat minimaal 1 begeleider mee. Deze zorgt ervoor dat u niet verdwaald en ziet toe op verantwoord rijgedrag. De duur van een duinrit is twee uur, een strandrit duurt minimaal 3 uur. Uiteraard is het mogelijk om de ritten langer te rijden; indien u hierin interesse heeft mail dan naar manegedebaarshoeve@gmail.com, dan organiseren wij deze rit voor u! Door de ideale ligging van de manege; aan de kust van Zandvoort en in midden in Noord Hollands mooiste duingebied is het voor de Baarshoeve vanzelfsprekend buitenritten te organiseren voor elke ruiter!

 

Manege de Baarshoeve organiseert vier soorten buitenritten

De bos en duinrit

Deze bos en duinrit is voor de gevorderde ruiter die de galop goed beheerst. Gedurende de bosrit gaan we stappen draven en galopperen. Let op: rijkleding = verplicht !!!

De Strandrit

Deze strandtrit gaan via de duinen naar het strand en weer terug naar de manege (dit is een 3 uurs rit). Dit is alleen voor geoefende ruiters en vanaf 12 jaar.

Voorschriften:

CAP = VERPLICHT
Een cap is wettelijk en verzekeringstechnisch verplicht en staat dus niet ter discussie. Zo nodig zijn de officiele veiligheidscaps bij ons te leen. Liefst zien we ruiters in een rijbroek en rijlaarzen. Wanneer men geen rijbroek of rijlaarzen heeft dient men rekening te houden met het volgende: Geen spijkerbroek, of broeken met dikke naden aan de binnenkant van je been.

GOED SCHOEISEL = VERPLICHT
Door wrijving kan je lelijke schaafplekken aan de binnenkant van je knie verwachten. Wat dan wel ?Liefst joggingbroek of legging en rubberlaarzen. Wanneer schoeisel niet geschikt blijkt te zijn hebben wij géén leenlaarzen en is rijden niet verantwoord. We zullen de ruiter dan uit moeten sluiten van deelname en dat is altijd naar. Voorkom deze teleurstelling en bel ons bij twijfel. 

TWIJFEL RIJNIVEAU?
Indien de instructie twijfelt aan het rijniveau van de ruiter kunt u gevraagd worden om in de rijbaan "voor" te rijden, indien u rijtechnisch niet het niveau heeft kunt u worden uitgesloten van de rit. Voorkom deze teleurstelling en bel ons bij twijfel.

Bel voor een afspraak. Lekker paardrijden in Zandvoort! 023 - 571 58 94